Tijdens live demonstraties heeft het bedrijf Belgian Advanced Technology Systems (BATS) haar 3D radarsysteem voor counter-drone toepassingen voorgesteld. Een 70-tal genodigden zagen hoe het systeem een 5-tal drones boven de DronePort-campus detecteerde en volgde. Het unieke aan het systeem is dat het niet alleen de locatie (x- en y-coördinaten) van een vijandig toestel kan detecteren, maar de hoogte (z-coördinaat).

BATS is een elektronicabedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van geavanceerde technologische oplossingen op het gebied van defensie en binnenlandse veiligheid. De belangrijkste toepassingsgebieden van het bedrijf zijn slagveldbewaking, bescherming van troepen, bescherming van kritieke infrastructuur, grensbewaking en kustbewaking en -bescherming. Sinds de oprichting is het bedrijf, naast vele andere klanten wereldwijd, een systeemaanbieder van het Belgische leger.

In de aanwezigheid van een 70-tal genodigden demonstreerde het bedrijf vandaag haar anti-drone toepassing. BATS heeft een ultramoderne anti-drone radar die alle soorten onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) detecteert en geïnstalleerd werd op het dak van het campusgebouw van DronePort. Het systeem is zodanig uitgerust dat het zowel de x- en y-coördinaten als de z-coördinaat onmiddellijk kan bepalen, zonder de hulp van bijkomende camerasystemen om de hoogte te bepalen. Er werden een 5-tal drones de lucht in gelaten die meteen gedetecteerd en gevolgd werden door het systeem.

BATS biedt in praktijk een complete oplossing aan om UAV’s te detecteren, volgen, classificeren en neutraliseren. Ze hebben naast radarsystemen om de drones te detecteren ook verschillende hoogtechnologische jamming-systemen, die vijandige drones veilig kunnen overnemen en laten landen.

Meer informatie

20190814 - BATS demonstreert counter-drone radarsysteem
Klik op de afbeelding voor meer foto’s

Pin It on Pinterest