AFGERONDE PROJECTEN

Project is afgelopen.

Ansecur: UAV Security Services

Dit recent beëindigde project paste goed in de oproep van het Agentschap Ondernemen m.b.t. de uitdagingen voor het nieuwe industriële ondernemerschap. De doelstelling van het project was op zoek te gaan naar de opportuniteiten en uitdagingen rond het inzetten van drones in de private bewaking. Daarnaast werd er ook bekeken welke mogelijkheden er ontstonden voor de Vlaamse maakindustrie. Het consortium van deelnemende bedrijven bestond uit Xtendit Solutions, RiskMatrix, Metes, VITO, Seris en Securitas.

VIPER: Visual Person detection made Reliable

Project VIPER is een collaboratie waarbij de projectpartners een reeks innovatieve state-of-the-art technologieën overdragen aan veiligheids- en beveiligingsgerelateerde bedrijven.  De uitdaging in beveiligingsapplicaties op basis van camera’s ligt in het kunnen opmerken van incidenten of abnormaal gedrag die de veiligheid van mensen in het gedrang kan brengen en hiervoor kunnen waarschuwen.
Het doel is de negatieve gevolgen van deze situaties te kunnen vermijden.
Om hierin te slagen zijn volgende 2 componenten van belang : een betrouwbare manier voor het identificeren van personen op camerabeelden; een systeem dat correct kan bepalen of er in een bepaalde situatie moet alarm geslagen worden.

Lees meer…

SafeDroneWare: Hard- en softwarearchitectuur en framework voor veilige en autonome UAV-toepassingen

SafeDroneWare wil een architectuur ontwikkelen en een herbruikbaar, geïntegreerd framework voor een Unmanned Airial Vehicles (UAV’s) platform.  Hiermee zullen ontwikkelaars toepassingen kunnen bouwen voor veilige en autonome onbemande luchtvaartuigen.

Lees meer…

Schrijf je in op de EUKA-nieuwsbrief!

Lees zeker ons privacybeleid na om te weten wat we met jouw gegevens doen via https://euka.org/privacy-policy/

Je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest