Ideeën en pre-concepten

Losse ideeën, projecten en start-ups in pre-conceptfase, input vanuit de industrie. Op deze pagina kan je doorklikken naar ideeën van onze industriepartners, verzameld op internet en ingezonden door de drone community. Deze ideeën zijn het startpunt voor latere start-ups, spin-offs of innovatieprojecten. De ideeën die al wat verder ontwikkeld zijn, komen in een pre-concept fase terecht en kan je op deze pagina ook al raadplegen.

Gewassenmonitoringdrone

Pre-concept uit ikinnoveer-trajectDeze groep moet nog aftoetsen voor welke business cases (detecteren van ziekte, droogte, tellen van groenten, vee, …) er voldoende vraag is in de markt. In bijna alle gevallen opteert men om een online platform ter beschikking te stellen voor de klant tezamen met een pakket van diensten dat tegen betaalbare prijs wordt aangeboden aan de landbouw, fruitteelt, veeteelt, … Men overweegt om een aantal cases in een prototype uit te werken en op die manier meer inzicht te krijgen m.b.t. technologie, markt en budget.

Lees meer…

Calamiteitendrone

Pre-concept uit ikinnoveer-trajectDeze groep, getrokken door ondernemer Guy Verhoeven van Skycan, zit momenteel op het niveau van concrete afspraken met overseas bedrijven (drone, sensoren, camera) voor verkoop in België op basis van een procentuele vergoeding op de omzet, waarvan zij de lead zijn. Het kan gaan over verkoop, leasing en kan al dan niet gecombineerd worden met servicepakketten. Doelgroepen zijn de diverse hulpdiensten (politie, brandweer, medisch, civiele bescherming, rescue, …), enz…

Lees meer…

Pin It on Pinterest